Folyamatosan növekszik Dubai gazdasága!

A Perzsa-öbölben lévő területek kapcsán rendszerint az olajiparra asszociálunk a legtöbben. Tény azonban, hogy ezen kívül is számos iparágban eredményesen tevékenykednek a kinti cégek.

Az ország gazdaságának mindössze harminc százalékát teszi ki az olajra épülő tevékenység. Rajta kívül viszont közel öt százalékos növekedést mutat a gazdaság. Az építőipar, a kereskedelem, az ingatlanok és a turizmus messze meghaladják azt a szintet, amit sokan gondolunk a térségről.

Fejlődő építőipar

Hasonlóan Bahreinhez, az építőipar Egyesült Arab Emirátusok gazdaságára is jelentős hatással van. A jól kiépített infrastruktúra hozzájárul ahhoz, hogy az építőipar minden korábbinál nagyobb méretekben fejlődjön. Éves szinten 6,7 %-os növekedés észlelhető a területen, ami a vállalkozások működésére is jótékony hatással van.

A cégalapítás Dubai területén legalább olyan kedvelt, mintha Bahrein térségét állítanánk fókuszba. A kormány támogatja az építési tevékenységet, és hozzájárul a különféle létesítmények, infrastrukturális kiépítettség magas színvonalához. Ez utóbbi tevékenységnek köszönhetően az építőipar a kellő méretekben tud fejlődni, lehetőséget kínálva a későbbiekben további gazdasági szektoroknak is.

Turisztika Dubajban

A mutatók arról tesznek tanúbizonyságot, hogy az idegenforgalom minden korábbinál nagyobb ütemben fejlődik. Ahogyan egyre több turista fedezi fel a térségben rejlő idegenforgalmi erőt, úgy alakul a turisztikai kínálat is ennek megfelelően.

A világszínvonalú élményt nyújtó létesítmények maguk után hozzák a nívós szállodák létrehozását és az üdülőhelyek mind jobb kiépítettségét. Ahogyan pedig mindezek javulnak színvonalukban, úgy növekszik egyre inkább a még mindig különlegesnek számító úti cél iránti érdeklődés.

A külföldi befektetési kedv is javulni látszik a térséget illetően. A királyságban igyekeznek mind jobb jogi és gazdasági környezetet megteremteni annak érdekében, hogy a befektetők szívesen válasszák térségét akár építőipari, akár turisztikai vállalkozások céljából. Ha az Ün terve a cégalapítás Dubaiban, vagy a Német cégalapítás, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.

Az idegenforgalomba befektetett összegek sokszorosan megtérülni látszanak, és ezzel együtt az építőipar is mind több támogatót tudhat magáénak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy Dubai népszerűségére hajaz a térség, és jó úton van a nívós, prémium kategóriás turisztikai kínálat kialakításához.